Новости

Покреће

Мини-вебник, који се углавном бави ажурирањем сајта.

12.08.2014.

Покушај упада, 2

Filed under: вебник новости,опште — Страхиња @ 11:49

Систем заштите контролне табле Новости који сам применио изгледа да функционише — број покушаја приступа ономе што нападачи сматрају њеном адресом је знатно опао. Ипак, данас ми је поправио расположење следећи део дневника приступа сајту:

crack-attempt-2

Нападачи ће морати да се мало више потруде од овога. 😉

03.08.2014.

Покушај упада?

Filed under: вебник новости — Страхиња @ 19:22

Јуче сам испитивањем дневника посета видео да изгледа да неко покушава да приступи форми за логовање у контролну таблу Вордпреса за „Новости“. Поставио сам одређени ниво заштите, који забрањује приступ форми за логовање (потенцијалним?) нападачима, међутим у дневнику сам сада добио гомилу ставки сличних овоме:

crack-attempt

Потпуно ми је несхватљива мотивација иза овога, наравно уколико се уопште ради о нападачу. За сада сам појачао заштиту блокирањем ИП адресе (која према сајту webyield.net припада Амазоновом веб сервису), а у крајњем случају потпуно ћу онемогућити форму за логовање у Вордпрес контролну таблу, и ручно ћу је омогућавати када ми буде потребан приступ.

П.С: Мања Гугл претрага ме је довела до следећих, могуће релевантних, страница: Hackers find a home in Amazon’s EC2 cloud, Code Spaces goes dark after AWS cloud security hack, Hackers seed Amazon cloud with potent denial-of-service bots

П.П.С: Одлучио сам да ипак применим још напредније мере заштите од свега овога, тако да би сада ботовима требало да буде додатно отежано да спамују.

22.07.2014.

Верзија 3.0

Filed under: вебник новости,опште — Страхиња @ 00:00

Објавио сам верзију 3.0 моје домаће странице, која је док ово пишем још увек у веома „ровитом“ стању. На срећу, она је бар сада видљива, после преноса хостинга домена на нови провајдер (а успео сам и да пребацим Вордпрес, јупи! 🙂 ). Остаје да конвертујем гомилу ствари са старе верзије на нову, неке ствари додам а неке можда и да избацим. У сваком случају, сада сам потпуно прешао на Zend Framework 2 као покретачки погон иза сајта.

12.07.2010.

Руси?

Filed under: вебник новости — Страхиња @ 12:47

Приметио сам да ми у последње време стижу коментари на руском. Међутим, како они немају апсолутно никакве везе са темом чланака на чије странице су послати, и како ми нико од пошиљалаца није одговорио, сумњам да се ради о ботовима. :-S

У сваком случају, од сада ћу такве коментаре уклањати. Уколико неки Рус баш жели да коментарише а да му објавим коментар, садржај мора бити иоле смислен.

14.01.2010.

Постављен вебник новости

Filed under: вебник новости — Страхиња @ 13:50

Тренутно експериментишем са интеграцијом Вордпреса у моју домаћу страницу. Држите ми палчеве. 🙂

@strahinja_radic