Новости

Покреће

Мини-вебник, који се углавном бави ажурирањем сајта.

12.08.2014.

Покушај упада, 2

Filed under: вебник новости,опште — Страхиња @ 11:49

Систем заштите контролне табле Новости који сам применио изгледа да функционише — број покушаја приступа ономе што нападачи сматрају њеном адресом је знатно опао. Ипак, данас ми је поправио расположење следећи део дневника приступа сајту:

crack-attempt-2

Нападачи ће морати да се мало више потруде од овога. 😉

30.07.2014.

Повратак текстова, 2. део

Filed under: опште,страница „разно“ — Страхиња @ 13:51

Завршио сам пребацивање већине текстова, програма и фонтова са старе верзије сајта на нови формат. Пошто сада евидентирам и време настанка неке ставке, у више случајева се појавио проблем датирања. Одлучио сам да у свим случајевима када се не зна датум настанка одређене ставке, употребим најранији датум фајла који сам направио или уређивао, а који је део те ставке. Уколико то није могуће, унео сам први дан у месецу датума измене те ставке. Идеја: евентуално бих могао да додам поље „нејасно“, које би означавало датуме у таквим ставкама као непрецизне.

Следећа измена би требало да буде додавање начина да се приказују снимци екрана за разне ставке, могуће и у виду индивидуалних страница за одређене ставке.

28.07.2014.

Повратак текстова

Filed under: математика,опште,страница „разно“ — Страхиња @ 21:28

Као што се може видети на страници „Разно“, почео сам да конвертујем старе текстове на нови формат домаће странице. Између осталог, за сада сам додао низ текстова из математике, на пример „Рачунање броја елемената одређеног реда у коначној Абеловој групи“. Ових дана намеравам да наставим процес пребацивања.

24.07.2014.

Страница „Разно“

Filed under: дизајн,опште,страница „разно“ — Страхиња @ 23:37

Поставио сам страницу „Разно“, која би требало да замени функционалност „Нортон командер“ страница из верзије 2.0. За сада још увек експериментишем са њеним изгледом и функцијом. Такође, за сада сам додао само део ставки и категорија.

22.07.2014.

Верзија 3.0

Filed under: вебник новости,опште — Страхиња @ 00:00

Објавио сам верзију 3.0 моје домаће странице, која је док ово пишем још увек у веома „ровитом“ стању. На срећу, она је бар сада видљива, после преноса хостинга домена на нови провајдер (а успео сам и да пребацим Вордпрес, јупи! 🙂 ). Остаје да конвертујем гомилу ствари са старе верзије на нову, неке ствари додам а неке можда и да избацим. У сваком случају, сада сам потпуно прешао на Zend Framework 2 као покретачки погон иза сајта.

@strahinja_radic