Новости

Покреће

Мини-вебник, који се углавном бави ажурирањем сајта.

12.08.2014.

Нови преглед

Filed under: дизајн,страница „разно“ — Страхиња @ 21:57

Тренутно експериментишем са новим начином прегледа ставки на страници „Разно“. Кликом на ред у табели се отвара пано са детаљима о одговарајућој ставци, као и снимцима екрана. Радим на отварању низа снимака у виду „карусела“ у посебном дијалогу. Такође планирам да додам управљање историјом, које ће омогућити мењање УРЛ-а када се отвори одређени таб или пано са детаљима. Такви УРЛ-ови ће онда моћи да буду уношени и директно, и да отварају одговарајуће елементе корисничког сучеља.

24.07.2014.

Страница „Разно“

Filed under: дизајн,опште,страница „разно“ — Страхиња @ 23:37

Поставио сам страницу „Разно“, која би требало да замени функционалност „Нортон командер“ страница из верзије 2.0. За сада још увек експериментишем са њеним изгледом и функцијом. Такође, за сада сам додао само део ставки и категорија.

23.07.2014.

YUI компресор и нуле

Filed under: CSS,дизајн,програмирање — Страхиња @ 01:21

Изменио сам страницу „Портфолио“, тако да су ставке сада и анимиране на прелазак показивача миша. Међутим, није све баш ишло глатко: када сам отворио ту страницу у Фајерфоксу, приметио сам да анимације не раде. У чему је био проблем? Када сам укључио „CSS конзолу“, могао сам да видим следећу поруку:

Error in parsing value for 'transition'.  Declaration dropped.

Откуд ово, ако декларација гласи:

transition: opacity 0.3s, visibility 0s linear 0.3s;

Установио сам да је проблем у томе што сам оптимизовао код YUI компресором, који је претворио 0s у 0. Наравно, овакав облик нумеричког параметра се Фајерфоксу нимало не свиђа. Како сам решио проблем? После краће претраге, налетех на пријаву грешке у којој је наведен пример формата нумеричке вредности којој YUI компресор не одбацује временску јединицу. Променом одговарајућих особина стилова на следећи начин:

transition: opacity 0.3s, visibility 0.00s linear 0.3s;

све је прорадило и у Фајерфоксу. 🙂

27.04.2011.

Активирана подршка за Твитер

Filed under: дизајн,опште — Страхиња @ 18:26

Као што се може видети, данас сам активирао интеграцију порука са мог налога на Твитеру. Највећи проблем је било штеловање CSS-а за „геџет“ који се може преузети са адресе http://twitter.com/about/resources/widgets.

01.04.2011.

Планови и нови (стари) програми у Паскалу и Цеу

Filed under: дизајн,опште,програмирање — Страхиња @ 17:42

Ускоро намеравам да променим меније на овој презентацији, а и да потпуно редефинишем насловну страницу. Мој циљ је нешто слично слајд-шоу у jQuery-ју, сличном онима који се у данашње време често могу видети на разним сајтовима.

У међувремену, поставио сам неколико програма које сам својевремено писао у Паскалу и Цеу (Це плус плусу). Такође, ставке у „псеудо-Нортон-командер“ табелама сада могу бити представљене сликама.

@strahinja_radic